Hilga Noorman, piano

Op 9-jarige leeftijd begon Hilga Noorman met pianolessen op de muziekschool in Emmen. Na enkele jaren ontdekte zij dat muziek in het algemeen en piano spelen in het bijzonder, meer voor haar betekende dan alleen een leuke hobby.

Zij besloot om pianiste te worden en werd in 1979 toegelaten op het conservatorium te Zwolle. Hier studeerde zij bij de concertpianiste Jet Röling en behaalde in 1985 haar D.M.- diploma.

Tijdens haar studie ontdekte zij wat een plezier samenspelen gaf, en na haar studie heeft zij vele solisten begeleid. Zij werkte samen met de alt Nora Volkert. Met haar voerde zij o.a. de liederencyclus ‘FrauenLiebe und -Leben’ van Robert Schumann uit. Ook verzorgde zij kamermuziekconcerten met de sopraan Ellen Schwantje en altist Sjoukje Kruisselbrink.

Na haar conservatoriumstudie volgde zij nog enkele jaren pianolessen bij de vermaarde pianist Willem Brons. Ook als solist trad zij op met kamermuziekprogramma’s.  Hierin vertolkte zij onder andere de ‘Lieder Ohne Worte’ van Mendelssohn. Verder had zij in deze huiskamerconcertenserie een quatre-mains programma met pianiste Rita Boshart. Hierin speelden zij o.a. de ‘Fantasie in F’ van Schubert.

 

https://hilganoorman.wixsite.com/hilganoorman/our-teachers